Ποιοι είμαστε

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “ΣΦΙΓΓΑ” δημιουργήθηκε από πέντε ανθρώπους δυναμικούς, με στόχους και όραμα, σε μια προσπάθεια για την προώθηση του εναλλακτικού (φυσιολατρικού και ιστορικού) τουρισμού, με δράσεις στην περιοχή του Παρνασσού.

Στόχος και όραμά μας είναι να αναδείξουμε την πολύπλευρη αξία του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, τα τοπικά προϊόντα, καθώς και τη δημιουργία εθελοντικών δράσεων για την προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος και τη διάδοση του πολιτισμού της περιοχής.

Η επαφή με το φυσικό τοπίο, τα χρώματα, τα αρώματα, τους ήχους και τις γεύσεις, καθώς και μία ιδιαίτερη τοπική κουλτούρα, προσφέρει στον επισκέπτη απλόχερα την αυθεντική έννοια της παραδοσιακής φιλοξενίας.

Παράλληλα, σκοπός της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ “ΣΦΙΓΓΑ” είναι η με κάθε τρόπο βελτίωση της καθημερινότητας της τοπικής κοινωνίας, μέσα από την ανάδειξη των προβλημάτων, αλλά, το κυριότερο, η προσπάθεια να βρεθούν λύσεις με συγκεκριμένες δράσεις και προγράμματα.

Στις κοινωνικές δράσεις μας, εστιάζουμε στην προώθηση και γενικότερη υποστήριξη των επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Με μέσο την αειφόρο ανάπτυξη, επιδιώκουμε μια οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, σχεδιάζοντας πάντα τις δράσεις μας με γνώμονα την προστασία και τη βιωσιμότητα του Περιβάλλοντος, στηριζόμενοι πάντα στη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και την προσωπική προσφορά και εργασία.